Općina Sali > Nekategorizirano > Izvješće o provedbi projekta „Eko akcija Dugi otok – rujan 2019.“

Izvješće o provedbi projekta „Eko akcija Dugi otok – rujan 2019.“

Kategorija Nekategorizirano,
Objavljeno 3. listopada 2019.

Općina Sali je od 27. do 29. rujna 2019. organizirala čišćenje podmorja u tri naselja na Dugom otoku, uz edukativne i kulturne programe te uz sudjelovanje više od 80 sudionika kojima se ovim putem još jednom želi iskazati zahvalnost na učinjenom.

U petak popodne održane su dvije radionice za djecu u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Sali, a nakon čega je na ribarnici u Salima održana projekcija dijela dokumentarne serije Plavi planet II uz izložbu podmorskih fotografija članova „RK Sveti Roko“.

U subotu ujutro je provedeno čišćenje podmorja u naselju Luka uz sudjelovanje članova „UPA Rostrum“, „RK AdriatiCro“ i „KPA Vodomar“ i suradnju lokalne zajednice te čišćenje podmorja u naselju Sali uz sudjelovanje članova „RK Sveti Roko“, „RK Geronimo“, „RK Agramsub“ i „DVD Stupnik“ i suradnju lokalne zajednice. Ukupno su uklonjene 3 tone otpada koji je zbrinut od strane radnika Mulić d.o.o. iz Sali, uz pomoć članova „DVD Sali“. U subotu navečer je na ribarnici u Salima održana dijaprojekcija „Dugootočki vremeplov“, izrađena od digitaliziranih starih fotografija članova lokalne zajednice, a nakon čega je održana panel-diskusija sudionika projekta u dvorani Općine Sali.

U nedjelju ujutro je provedeno čišćenje podmorja u naselju Božava uz sudjelovanje članova gore navedenih udruga te suradnju lokalne zajednice i radnika Proteus d.o.o. iz Božave, a ukupno su uklonjene 2 tone otpada. U nedjelju popodne održan je ručak i podjela zahvalnica te razgledavanje sjevernog dijela Dugog otoka (Saharun i Veli Rat) za sudionike.

Općina Sali

Dokument:

Eko akcija Dugi otok – rujan 2019

lokalnahrvatska.hr