Općina Sali > Obavijesti > Poziv Stožera civilne zaštite Općine Sali

Poziv Stožera civilne zaštite Općine Sali

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 27. ožujka 2020.

Sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

POZIVAJU SE

SVI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE

KOJI SU PROTEKLIH DANA NAPUSTILI SVOJE PREBIVALIŠTE,

da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost.

Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

  • ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
  • ako se nalaze kod stanovnika Općine Sali da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji

Navedene obveze postoje i sada, prema važećem Zakonu, a napominje se kako nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE
OPĆINE SALI
Načelnik
Ivan Orlić

 

Dokument:
Obavijest – prijava U eVisitor

 

 

 

Uputa Ministarstva u vezi prijave u eVisitor sustav

Poštovani,
s obzirom na situaciju s koronavirusom (COVID-19), pripremili smo upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav kako bi se cjelokupna procedura registracija i prijava mogla odraditi online. Navedene upute su Vam dostupne za daljnju komunikaciju s korisnicima. U ovom trenutku prije svega je važna zdravstvena zaštita te se poduzimaju sve mjere kako bi se smanjila mogućnost širenja COVID-19.

Za vašu daljnju komunikaciju s korisnicima, ovim putem želimo naglasiti:

sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje se svim građanima Republike Hrvatske koji su proteklih dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost.

Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

  • ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
  • ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji
  • predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti
  • nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

Za sva dodatna pitanja tehničke naravi vezano uz novi proces registracije u eVisitor, možete se kao i dosad javiti na [email protected]

Za ostala pitanja, možete se obratiti na [email protected]

 

Vezano uz dio upute oko turističke pristojbe (paušal), važno je naglasiti kako će informacija o navedenoj mjeri biti provedena preko sustava eVisitor stoga se korisnici ne moraju nigdje javljati, odnosno obrada podataka će biti automatska preko sustava eVisitor.

Osim toga, nastavno na prijašnje upute u vezi prijave gostiju u eVisitor, zbog posebnih okolnosti omogućuje se i 3. način prve registracije u eVisitor sustav (Ažurirane upute u privitku):

Za osobe koje nemaju uvjeta za dostavu dokumentacije putem interneta postupak je sljedeći:

  1. Osobe mogu svojoj nadležnoj turističkoj zajednici dostaviti samo najosnovnije podatke putem telefona
  2. Turistička zajednica će zatim prvo sebe registrirati kao obveznika, a na osnovu zaprimljenih podataka otvarati odgovarajući nekomercijalni objekt naziva „Ime Prezime“ te ga vezati na sebe
  3. Turističke zajednice će u te objekte prijavljivati goste umjesto tih obveznika

Ovo će omogućiti svakoj turističkoj zajednici jednostavniji pregled ovih osoba i njihovih gostiju.

Ovim putem Vas podsjećamo kako će se sve informacije redovito ažurirati na stranicama Ministarstva turizma.

Za sva pitanja vezano uz eVisitor možete se obratiti na [email protected] , a za pitanja vezano uz gospodarske mjere u turističkom sektoru na [email protected] .

 

Dokument:

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor

Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja vezano uz gospodarske mjere

lokalnahrvatska.hr