Općina Sali > Obavijesti > Uputa Ministarstva u vezi prijave u eVisitor sustav

Uputa Ministarstva u vezi prijave u eVisitor sustav

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 26. ožujka 2020.

Poštovani,
s obzirom na situaciju s koronavirusom (COVID-19), pripremili smo upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav kako bi se cjelokupna procedura registracija i prijava mogla odraditi online. Navedene upute su Vam dostupne za daljnju komunikaciju s korisnicima. U ovom trenutku prije svega je važna zdravstvena zaštita te se poduzimaju sve mjere kako bi se smanjila mogućnost širenja COVID-19.

Za vašu daljnju komunikaciju s korisnicima, ovim putem želimo naglasiti:

sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske preporučuje se svim građanima Republike Hrvatske koji su proteklih dana napustili svoje prebivalište, da se u isto vrate ukoliko za to imaju mogućnost.

Ukoliko se odluče ipak ostati u mjestu privremenog boravka, isti se dodatno pozivaju da poštuju propise te se prijave putem eVisitora i to:

  • ako se nalaze u svojim vikendicama da se prijave na jednak način kao što bi to i inače učinili tijekom sezone (te da prijave i sve ostale osobe koje borave u vikendici)
  • ako se nalaze kod stanovnika općine/grada da ih navedeni stanovnici prijave putem sustava eVisitor, bez obzira radi li se o prijateljima, široj ili užoj obitelji
  • predmetne obveze postoje i sada prema važećem Zakonu, osim za članove uže obitelji kod stanovnika što je iznimka zbog izvanrednih okolnosti
  • nema obveze po osnovi turističke pristojbe.

Za sva dodatna pitanja tehničke naravi vezano uz novi proces registracije u eVisitor, možete se kao i dosad javiti na [email protected]

Za ostala pitanja, možete se obratiti na [email protected]

 

Vezano uz dio upute oko turističke pristojbe (paušal), važno je naglasiti kako će informacija o navedenoj mjeri biti provedena preko sustava eVisitor stoga se korisnici ne moraju nigdje javljati, odnosno obrada podataka će biti automatska preko sustava eVisitor.

Osim toga, nastavno na prijašnje upute u vezi prijave gostiju u eVisitor, zbog posebnih okolnosti omogućuje se i 3. način prve registracije u eVisitor sustav (Ažurirane upute u privitku):

Za osobe koje nemaju uvjeta za dostavu dokumentacije putem interneta postupak je sljedeći:

  1. Osobe mogu svojoj nadležnoj turističkoj zajednici dostaviti samo najosnovnije podatke putem telefona
  2. Turistička zajednica će zatim prvo sebe registrirati kao obveznika, a na osnovu zaprimljenih podataka otvarati odgovarajući nekomercijalni objekt naziva „Ime Prezime“ te ga vezati na sebe
  3. Turističke zajednice će u te objekte prijavljivati goste umjesto tih obveznika

Ovo će omogućiti svakoj turističkoj zajednici jednostavniji pregled ovih osoba i njihovih gostiju.

Ovim putem Vas podsjećamo kako će se sve informacije redovito ažurirati na stranicama Ministarstva turizma.

Za sva pitanja vezano uz eVisitor možete se obratiti na [email protected] , a za pitanja vezano uz gospodarske mjere u turističkom sektoru na [email protected] .

 

Dokument:

Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor

Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja vezano uz gospodarske mjere

lokalnahrvatska.hr