Općina Sali > Obavijesti > Obavijest o propusnicama

Obavijest o propusnicama

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 24. ožujka 2020.

Od 00:01 sati 24.3.2020. primjenjuje se Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

Po toj Odluci građanima s prebivalištem na području Dugog otoka, Zverinca i Lavdare, Stožer civilne zaštite Općine Sali izdaje propusnice zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Stožer civilne zaštite Općine Sali propusnice može izdati samo osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području Općine Sali. Svi ostali propusnice za ovu svrhu trebaju zatražiti od stožera koji djeluje na području općine ili grada u kojem su prijavljeni.

Propusnice za koje je nadležan Stožer civilne zaštite Općine Sali izdaju se na temelju zahtjeva predanog putem maila [email protected] u kojem se mora izričito navesti da li podnositelj zahtjeva, osobe koje napuštaju ili osobe koje se vraćaju na područje Općine Sali imaju izrečenu mjeru samoizolacije. U zahtjevu se mora navesti svrha putovanja.

Na zahtjevu se navode sve osobe (ime, prezime i OIB) koje izlaze ili ulaze na područje Općine Sali, te registracija vozila. Isto tako, obvezno se naznačuje datum odlaska i datum povratka. Podnositelj zahtjeva dužan je navesti telefonski kontakt.

Propusnica će se izdavati sukladno podacima navedenim u zahtjevu, vrijedit će samo za osobe navedene na propusnici, a o istim podacima bit će obaviješten MUP i epidemiološka služba.

Po povratku u Općinu Sali, sve osobe dužne su se javiti dežurnom epidemiologu na broj 098 33 27 65.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani sljedeći dan. Skenirana i ovjerena propusnica će se dostaviti mailom na adresu pošiljatelja.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima koji je o izdanim propusnicama dužan obavijestiti MUP i Stožer civilne zaštite Općine Sali.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera i da prate službenu mrežnu stranicu Općinu Sali www.opcina-sali.hr za sve obavijesti u vezi suzbijanja epidemije koronavirusa COVID-19.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE
OPĆINE SALI

 

Dokument:

Obavijest o propusnicama

Zahtjev za izdavanje propusnice

 

 

Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Zabrana iz ove Odluke ne odnosi se na:

  • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područjapropusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
  • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službepropusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
  • izvješćivanje javnostipropusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
  • stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrbpropusnice izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine
  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepštinapropusnice izdaje nadležni stožer civilne zaštite
  • putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kućepropusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi

 

Dokument:

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

lokalnahrvatska.hr