Općina Sali > Dječji vrtić "Orkulice" > Obavijest – Općina Sali potpisala Ugovor o sufinanciranju izgradnje DV Orkulice – MRRFEU

Obavijest – Općina Sali potpisala Ugovor o sufinanciranju izgradnje DV Orkulice – MRRFEU

Kategorija Dječji vrtić "Orkulice", Obavijesti,
Objavljeno 25. lipnja 2020.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić potpisao je Odluku o odabiru projekata za Program razvoja otoka u 2020. Cilj Programa za razvoj otoka je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Provedba programa odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske, a korisnici su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

Cilj Programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima uz poticanje razvoja otočnih specifičnosti.

Kroz Program razvoja otoka u 2020. godini odobrena je potpora Općini Sali za izgradnju dječjeg vrtića Orkulice u iznosu od 450.000,00 kn.

lokalnahrvatska.hr