Općina Sali > Natječaji > POZIV – Postani popisivač Popisa poljoprivrede 2020.

POZIV – Postani popisivač Popisa poljoprivrede 2020.

Kategorija Natječaji, Obavijesti,
Objavljeno 8. lipnja 2020.

Javni-poziv-zainteresiranim-kandidatima-za-podnošenje-prijava-za-sudjelovanje-u-Popisu-poljoprivrede-2020.-godine-u-svojstvu-popisivača

Link za prijavu

https://sc.dzs.hr/PPolj2020.Prijave

Molimo zainteresirane kandidate da se prijave putem linka, prijave traju od 8.06.-15.06.2020.

Popis će se obavljati u razdoblju 14.09.-14.10.2020.

Popisni Centar Sali

Info: 023/377042

Više informacija možete pronaći i na službenoj web stranici Ministarstva poljoprivrede.

Što je popis poljoprivrede?

Popis poljoprivrede jest opsežno statističko istraživanje kojim se u redovitim intervalima provode sve statističke aktivnosti koje omogućuju integraciju informacija o broju poljoprivrednih gospodarstava, njihovoj strukturi, metodama poljoprivredne proizvodnje, mjerama potpore za ruralni razvoj, poljoprivredno-okolišnim aspektima i drugim povezanim informacijama u Republici Hrvatskoj za potrebe službene statistike.

Koja je svrha popisa poljoprivrede?

Cilj Popisa poljoprivrede je dobiti što preciznije podatke o hrvatskoj poljoprivredi i utvrditi važnost te djelatnosti za hrvatsku ekonomiju. Dobiveni podaci omogućit će bolju definiciju problema poljoprivredne djelatnosti na državnoj i lokalnoj razini, pa tako i bolje planiranje i odgovarajuću potporu za njen razvoj.

Prikupljeni podaci o strukturi poljoprivrednih gospodarstava bit će usporedivi na razini Europske unije i pružit će potrebnu statističku bazu za planiranje, provedbu, nadzor, procjenu i reviziju povezanih politika, osobito Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), uključujući mjere ruralnog razvoja, okolišne politike, politike za prilagodbu klimatskim promjenama i njihovo ublažavanje, korištenje zemljišta i neke ciljeve održivog razvoja.

Koji će se podatci prikupiti?

Prikupit će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

brosura

dzs_popis_poljoprivrede_2020_A3_02062020 (002) (002)

Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Poposu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača

lokalnahrvatska.hr