Općina Sali > Obavijesti > EU projekt – WiFi4EU – Općina Sali

EU projekt – WiFi4EU – Općina Sali

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 27. svibnja 2020.

OBAVIJEST O PROVEDBI PROJEKTA WiFi4EU

Obavještavamo mještane i posjetitelje Općine Sali da je uspostavljen besplatan bežični Internet na mjestima javnog okupljanja:

• Sali – porat
• Zaglav – porat
• Žman – porat
• Brbinj – trajektno pristanište
• Veli rat – centar
• Božava – porat

Slika 1 – Lokacije za besplatni bežični Internet su označene naljepnicama loga vidljivosti

Općina Sali uspješno se prijavila na prvi Poziv programa WiFi4EU koji provodi Europska komisija. Vrijednost projekta je vaučer u iznosu 15 000 eura koji služi za nabavku opreme i instalaciju hot spot točaka. Programom se želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su šetnice, rive, parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i sl. U narednim pozivima Općina će nastaviti s prijavom za nadogradnju sustava i uspostavu novih točaka.

Pozivamo Vas da testirate besplatan bežični Internet na način da u svojim mobilnim uređajima, prilikom odabira dostupnih WIFI mreža, odaberete WiFi4EU (Slika 2), zatim kliknite u kvadratić „I Agree with the Terms and conditions“ te kliknite na Login (Slika 3) i uživajte u besplatnom Internetu prilikom posjeta navedenim lokacijama u Općini Sali.

Jednom prihvaćeni uvjeti za korištenje WiFi4EU mreže na području Općine Sali omogućuju korištenje besplatnog bežičnog Interneta WiFi4EU u svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj te svim državama Europske unije, na čijim područjima je uspostavljena WiFi4EU mreža.

Općina Sali

Slika 2 – Odaberite mrežu WiFi4EU

Slika 3 – Kliknite na Login

lokalnahrvatska.hr