Općina Sali > Obavijesti > Općina Sali osvojila potporu na natječaju WIFI4EU

Općina Sali osvojila potporu na natječaju WIFI4EU

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 14. prosinca 2018.

Europska komisija je objavila rezultate prvog poziva na podnošenje prijedloga za WiFi4EU koji je trajao od 7. do 9. studenoga. Odabrano je 2800 gradova i općina te su im dodijeljeni vaučeri WiFi4EU vrijedni 15 000 eura. Na raspolaganju je ukupno bilo 42 milijuna eura. Odabrane općine vaučere će moći iskoristiti za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima kao što su vijećnice, knjižnice, muzeji, parkovi, trgovi i druga mjesta od javnog interesa. Odaziv gradova i općina na natječaj Europske unije bio je izuzetan. Europska Komisija je zaprimila preko 13.000 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 4.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih deset sekundi od otvaranja poziva.

Iz Republike Hrvatske, na natječaj se prijavilo 366 jedinica lokalne samouprave od kojih je 224 osvojilo vrijednosne kupone u iznosu od 15.000 eura, ukupne vrijednosti 3,36 milijuna eura. Među 224 hrvatskih općina i gradova, iz Zadarske županije za javne pristupne točke bežičnom internetu potporu je osvojilo njih 11, a među njima i jedina otočna, naša 🙂

Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet u trajanju od najmanje tri godine.

Ovim će se projektom izgradnja WiFi infrastrukture na području Općine Sali ubrzati i upotpuniti većim brojem uređaja i većom pokrivenosti što će učiniti besplatni internet dostupnim velikom broju mještana i posjetitelja otoka.

 

Više informacija na:

http://edic-zadar.com/wifi4eu-u-zadarskoj-zupaniji/

https://www.wifi4eu.eu/#/home

 

 

lokalnahrvatska.hr