Općina Sali > Obavijesti > Ministarstvo poljoprivrede odobrilo sredstva za Lagur „Plodovi mora“

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo sredstva za Lagur „Plodovi mora“

Kategorija Obavijesti,
Objavljeno 12. veljače 2018.

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, odobrila je Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu „Plodovi mora“ 16.603.400,00 kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje do 2020. godine, od čega je 85% iz proračuna Europske unije, a 15% iz državnog proračuna.

Od ukupnog iznosa potpore, 75% (12.452.550,00 kn) dodjeljuje se zainteresiranim korisnicima za provedbu operacija u okviru prihvatljivih mjera navedenim u Lokalnoj razvojnoj strategiji u ribarstvu (LRSR). Ostatak od 25% namjenjen je za tekuće troškove i troškove vođenja LRSR.

LRSR Lagur-a „Plodovi mora“ obuhvaća Općinu Sali (Dugi otok s pripadajućim manjim otocima), općine Preko, Kali i Kukljica (otok Ugljan s pripadajućim manjim otocima), te Grad Zadar (otoci Olib, Silba, Premuda, Škarda, Ist, Molat, Iž i Rava).

U LRSR 2014.-2020. nalazi se 19 mjera, indikativni plan otvaranja i financiranja natječaja, upute za prijavitelje te financijski iznos za svaku pojedinu mjeru, odnosno projekt.

Mjere obuhvaćaju više prioriteta kao što su: poboljšanje prirodnog okruženja i kvalitete okoliša; valorizacija i promocija ribarske i maritimne baštine; poticanje promocije i povećanja potrošnje ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture; jačanje pozicije ribarskog sektora u lokalnom gospodarstvu; poticanje alternativnih načina zarade i inovativnog poduzetništva vezanih uz ribarski sektor gospodarstva te osiguranje lokalnog razvoja i dobrobiti ribarske zajednice.

Zainteresirani korisnici mjera mogu početi s pripremom projekata, mogu se informirati u uredu Lagur „Plodovi mora“ (Trg Marnjive 23, Kali, 023 333 239 ili 097 6056 676, Nina Mrkonja) ili se javiti elektronskim putem na [email protected] ili [email protected], a bit će pravovremeno obaviješteni o održavanju radionica i info dana na kojima će moći saznati više o financiranju, osmišljavanju i provedbi projekata, gdje će se upoznati s primjerima dobre prakse drugih europskih zemalja i gdje će naučiti kako prijaviti kvalitetan projekt.

 

Dokumenti:

Strategija

Opis mjera

lokalnahrvatska.hr