Općina Sali > Iz medija > Najava info radionice – Skraćivanje lanca opskrbe te plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture

Najava info radionice – Skraćivanje lanca opskrbe te plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture

Kategorija Iz medija, Obavijesti,
Objavljeno 11. prosinca 2019.

Pozivamo Vas na predstavljanje Natječaja u sklopu Mjere 5. “Skraćivanje lanca opskrbe te plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture” i besplatne radionice za prijavitelje. Svi sudionici dobit će sav materijal potreban za sudjelovanje. Radionice će se održati u razdoblju od 18.12. – 20.12.2019. u Kalima, Salima te gradu Zadru u popodnevnim satima.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavu koja se nalazi u prilogu ove objave. Prijave se zaprimaju najkasnije do utorka 17.12.2019. do 12:00 h . Raspored radionica odredit će se naknadno ovisno o zaprimljenim prijavama.

Popunjene prijavnice je potrebno poslati na e-mail adresu: [email protected]

PRIJAVNICA-ZA-RADIONICU-u-sklopu-Mjere-5-1

Za sve ostale koji ne mogu doći Lagur provodi Info dane u sklopu predstavljanja Natječaja u okviru Mjere 5. ” Skraćivanje lanca opskrbe te plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture”. Info dani će se održati u razdoblju od 12.12.-18.12.2019. od 08:00-15:00h u prostorijama Lokalne agencijske grupe u ribarstvu “Plodovi mora” na aderesi Trg Marnjive 23, 23271 Kali.

Planirano otvaranje natječaja: 16.12.2019.
Natječaj je namijenjen:
• jedinicama lokalne samouprave,
• subjektima u ribarstvu, udruženjima u ribarstvu,
• fizičkim osobama,
• turističkim zajednicama,
• javnim ustanovama,
• komunalnim poduzećima i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave te
• drugim mikro, malim, srednjim i velikim poduzećima.

Rok za podnošenje projektnih prijava: od 16.12.2019. do 03.04.2020.
Rok za provedbu projekta: 31.12.2021.
Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi: 377.350,00 HRK.
Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi: 1.509.400,00 HRK.
Intenzitet javne potpore: 50% – 100 % ukupnih prihvatljivih troškova.

Predmet Natječaja je dodjela javne potpore za provedbu Mjere 5. u okviru odobrene LRSR s ciljem dodavanja vrijednosti, stvaranja radnih mjesta, privlačenja mladih u svim fazama opskrbnog lanca proizvoda ribarstva i akvakulture, poticanje diversifikacije unutar ili izvan gospodarskog ribolova, cjeloživotnog učenja i stvaranja radnih mjesta u ribarstvenom i akvakulturnom sektoru.

Svrha Natječaja je povećati dostupnost svježe lokalne ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture na području LAGUR-a te pronaći nove modele i kanale suradnje u svrhu povezivanja ribara s kupcima, ugostiteljima ili prerađivačima.

U okviru ove mjere prihvatljive su sljedeće podmjere i aktivnosti unutar istih:

▪ Podmjera 5.1. Razvoj i promocija gastro punktova za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture:
– Ulaganje u rekonstrukciju, adaptaciju i/ili uređenje i opremanje nepokretnih objekata s ciljem razvoja gastro punkta za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture spremnih za konzumaciju (riblji restorani, kušaonice i drugi slični prodajni prostori) – oznaka aktivnosti 5.1.1.
− Nabava, prenamjena, uređenje i/ili opremanje pokretnih i montažnih gastro punktova za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture spremnih za konzumaciju (prodajni štandovi, vozila i plovila, prodajne kućice, kiosci i sl.) – oznaka aktivnosti 5.1.2.

▪ Podmjera 5.2. Plasman ribe i proizvoda ribarstva i akvakulture:
− Ulaganja u izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i/ili uređenje i opremanje nepokretnih zatvorenih ili otvorenih maloprodajnih prostora proizvoda ribarstva i akvakulture (trgovine, ribarnice i drugi slični prodajni prostori) – oznaka aktivnosti 5.2.1.
− Nabava, uređenje i/ili opremanje pokretnih i montažnih maloprodajnih prostora proizvoda ribarstva i akvakulture (prodajni štandovi, ribarnice na kotače, plutajuće ribarnice, kiosci, prodajne kućice i drugi slični prodajni prostori) – oznaka aktivnosti 5.2.2.

▪ Podmjera 5.3. Osiguranje minimalnih uvjeta za prodaju ribe:
− Izgradnja, dogradnja i opremanje komunalne infrastrukture potrebne za uspostavu prodajnih mjesta svježih i gotovih proizvoda ribarstva i akvakulture – oznaka aktivnosti 5.3.1.
− Opremanje postojećih ili novih objekata u svrhu udovoljavanja zakonski propisanim minimalnim tehničkim uvjetima prodaje i higijenskog standarda – oznaka aktivnosti 5.3.2.

• Uz navedene podmjere i aktivnosti, prihvatljive su i sljedeće zajedničke aktivnosti za sve podmjere unutar Mjere 5.:
▪ Brendiranje i razvoj vizualnog identiteta i/ili promotivne aktivnosti – oznaka aktivnosti 5a
▪ Razvoj i izrada web stranice i mobilnih aplikacija za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture te razvoj modela suradnje ribara i kupaca/ugostitelja/prerađivača – oznaka aktivnosti 5b
▪ Izrada projektne dokumentacije (opći troškovi) – oznaka aktivnosti 5c

Općina Sali poziva sve potencijalne prijavitelje da se prijave na radionicu, ukoliko imate dodatnih pitanja možete se obratiti osobno u ured Općine (radnim danom od 7-15h) ili pozivom na telefon:

Kontakt osoba:
Jona Petešić

Tel. 023 377 042
Fax. 023 377 560

Mob. 099 730 9893
[email protected]

lokalnahrvatska.hr